Duurzaamheid

Hier bij SillySanta geven we om onze planeet en we werken er hard aan om elk jaar nog duurzamer te worden. Hieronder vind je informatie over wat we tot nu toe hebben gedaan om vriendelijker te zijn voor onze planeet.

Elke bestelling plant één boom!

We zijn een samenwerking gestart met een geweldig bedrijf genaamd Verdn. Voor elke bestelling die je plaatst, planten wij een mangroveboom. Gaaf, toch? En wist je dat elke mangroveboom tonnen CO2 vastlegt tijdens zijn leven?

Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, krijg je toegang tot een speciale pagina waar je je boom kunt volgen, met informatie over waar en wanneer hij geplant is. Hieronder vind je een overzicht van hoeveel bomen onze klanten tot nu toe hebben geplant en hoeveel CO2 er is vastgelegd:

152.6K

Mangrovebomen geplant

152.6K

Geschat KG CO2 vastgelegd

Meer duurzame materialen

Bij SillySanta zijn we toegewijd aan vernieuwing en verbetering. Daarom werken we er voortdurend aan om oudere producten te vervangen door nieuwere, duurzamere alternatieven met behoud van de kwaliteit waar je van houdt. In onze collectie vind je producten gemaakt van gerecycled polyester, dat vaak afkomstig is van hergebruikte plastic flessen, maar ook kleding gemaakt van biologisch katoen. Met elke nieuwe collectie komen we een stap dichter bij ons doel om een assortiment te hebben dat gedomineerd wordt door duurzame materialen.

Minder textielafval

We hechten veel waarde aan het verminderen van textielafval. Door nauwe samenwerking met onze fabrieken zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om het materiaalgebruik te optimaliseren en afval te verminderen. Een van onze initiatieven is om hetzelfde textiel in meerdere productcategorieën te gebruiken en om schattige kleine accessoires te maken van restjes textiel, zoals slaapmaskers.

Einde van het knipperplezier

Omwille van het milieu hebben we een beslissing genomen: We zullen geen nieuwe kersttruien ontwerpen waarbij LED-lampjes in de stof zijn geïntegreerd. Ook al kunnen ze opvallend en leuk zijn, onze planeet is toch iets belangrijker.

Werkomstandigheden

Al onze leveranciers hebben een contract ondertekend dat is geworteld in de UN Guiding Principles on Business and Human Rights. Dit zorgt ervoor dat al onze leveranciers zich verplichten tot het handhaven en respecteren van fundamentele mensenrechten in de hele productieketen.

Door dit contract aan te nemen, tonen wij bij SillySanta onze toewijding om zaken te doen op een verantwoordelijke en ethische manier. Het is belangrijk voor ons dat iedereen die betrokken is bij de productie van onze producten eerlijk en waardig wordt behandeld.

Code of Conduct and Responsible Business Conduct Policy